Skip to main content

Skúli Sverrisson & Gustaf Ljunggren

Onsdag d. 18. maj 2022 kl. 19.30 i Riddersalen

Nyt musikalsk makkerpar – en slags skandinavisk super-duo – med rødder i den nordiske tradition (Sverige/Island) mixer de sfæriske klangflader og trækker på deres enorme bagkatalog af egne udgivelser og samarbejde med artister i Skandinavien og udlandet. To musikere, hvor man altid er sikker på, at det kunstneriske niveau er utroligt højt – og hvor improvisation er en naturlig og integreret del koncertoplevelsen.

De to musikere udgiver sammen et nyt album i maj 2022 med titlen “Floreana”. Om musikken på det nye album siger Gustaf Ljunggren: “Jeg lyttede indad og det lød sådan her. Der var melodier og jeg valgte at sige “ja” til dem, at tage imod dem og løfte dem frem. Skúli Sverrisson har været med hele vejen i denne proces; han har gået ind i musikken med stor dedikation og kunstnerisk omhu, hjulpet med arrangementer, idéer til strukturer og stemninger. Ikke mindst har Skúli bidraget med sit vidunderlige, intense og generøse musikerskab med fuldt nærvær.”

Musikken på albummet vil gerne give lytteren adgang til noget glemt eller uopdaget. Der er en gennemgående sanselighed i musikken, musikalske rum der giver mulighed for at lytte indad, hjulpet af gentagelser i melodier og mønstre. Musikken søger ikke højdepunkter, men tilstande af tilstedeværelse.

Koncerterne med Gustaf Ljunggren og Skúli Sverrisson vil besøge de tilstande som musikken på “Floreana” inviterer til. To af nordeuropas mest særegne instrumentalister fortolker Gustaf Ljunggrens musik med stor opmærksomhed på rummet og omgivelserne hvor musikken bliver opført. Publikum kan forvente en stærk dedikation til nærværet i musikken, som den vil folde sig ud til den den pågældende koncert. Hver koncert vil blive eksklusiv og vil ikke ligne den næste.

LIDT OM DE TO MUSIKERE:

Gustaf Ljunggren (født 1974 i Stockholm i Sverige) er en svensk multiinstrumentalist og sanger. Gustav Ljunggren er uddannet saxofonist på Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvor han har boet siden 1996. Udover saxofon spiller Gustaf Ljunggren bl.a. på forskellige guitarer og basguitarer, pedal steel guitar, steel guitar, mandolin, banjo, klaver, keyboards, basklarinet, bratsch og fløjte.

Gustaf Ljunggren har spillet med en lang række danske og udenlandske musikere, herunder C.V. Jørgensen, Sofia Karlsson, Steffen Brandt, Eivør, Robyn m.fl. og medvirker på en lang række udgivelser.

Han har i eget navn i 2010 udgivet albummet Fractions and Pastures, der modtog fem ud af seks stjerner i musikmagasinet GAFFA og udgav i 2018 med Emil De Waal albummet Gustaf Ljunggren/Emil De Waal.

I 2015 blev Gustaf Ljunggren hædret med Ken Gudman Prisen.

………………….

Skúli Sverrisson (født 23. oktober 1966) er en islandsk komponist og basguitarist.

Han har arbejdet med Wadada, Leo Smith, Derek Bailey, Lou Reed, Jon Hassel, David Sylvian, Arto Lindsay og komponisterne Ryuichi Sakamoto, Jóhann Jóhannsson og Hildur Guðnadóttir.

Han er kendt for sit arbejde som kunstnerisk leder for Ólöf Arnalds, indspilninger med Blonde Redhead og som musikalsk leder for Laurie Anderson. Hans soloværker omfatter Seremonie i 1997 og Sería i 2006. Seria blev kåret til Årets bedste album af Icelandic Music Awards.  Skúli spiller dobro, kontrabas og charango foruden basguitar.

Han har komponeret musik for det islandske dansekompagni (Open Source), Islands Nationalteater (Volva) og film og installationer som Welcome and Music for Furniture with Olafur Thordason.