Skip to main content

Lydkompasset

Lørdag den 22. oktober kl. 11.00 i Riddersalen

Musikforestillingen laves i samarbejde med Jazz i Trekanten.
OBS: der sælges kun 24 børnebilletter til arrangementet. Voksne kan følges med deres barn gratis. 

Lydkompasset er en elektroakustisk teateroplevelse for de 4-8 årige. Med en personlig højtaler tæt på kroppen, føres børnene på en lytterejse tilbage i farmors minder hvor katte leger fangeleg mellem børnene, luftpandekager flyver rundt i rummet, stemmer fra fortiden stikker af, og vi må ud på havet, ind i hekseskoven, og helt tilbage til stilheden før vi finder ud af, at minderne er inde i os selv, og vi ikke skal være bange for at sætte dem fri.

Tekst, sange og performer: Kirsten Østergaard Pallesen
Komponist og Lyd-designer: Ane Østergaard // Band Ane

Charlotte Meng, Kulturstationen:
Farmor er død. Minderne i form af lyde fra hendes lange liv opbevares i kagedåser. Lyt. Hør engang. Man kan åbne dåserne og lytte til de mange fortællinger, som gemmer sig i lydene. En dåse må ikke åbnes. Det har farmor sagt. Kun i yderste nødstilfælde.
Den effektive og fængende historie har dybde og er anderledes på den gode måde. Den tør ”tale” med børnene om farmor, hvis hjertelyd ikke findes mere. Både undertegnede og min kollega Signe blev helt rørte af det sanselige og eksistentielle i fortællingen. Men det er også en glad historie med masser af danseenergi og godt humør. F.eks. når dåsen med lyde fra Farmors årlige pandekagefest åbnes. Så er vi helt med under pandekagebagningen, hører lyden af æg der knækkes, plaskende lyd af mælken, der hældes op og piskeriset, der slår mod skålen.
LYDSKAB er en fantastisk oplevelse. Sådan en, hvor man gerne vil klappe lidt længere og sidde lidt bagefter og fordøje det fine, som man lige har oplevet.
Det er også en fuldstændig unik teateroplevelse. Den slags er ikke lavet for børn før. Altså med en individuel lydkilde direkte forbundet til hvert af de 24 deltagende børn. Det er utroligt effektfuldt og modigt, at bygge en børne-teaterforestilling op kun på lydsansen. Men wauw, hvor det bare virker. Børn og voksne sad helt fokuserede og levede sig ind i lyddramaet. Lyden var med dem. I den højttaler, de hver især bar på brystet. Lyden flyttede sig rundt i rummet. Snart hos den ene, snart hos den anden. Så i hele salen. Nogen gange svag og langt væk, nogen gange stor, tæt på og voldsom.
Eneste rekvisitter var lydteknikken, kablerne, højttalerne, flightcases og kagedåserne. Og så selvfølgelig Kirsten Pallesen og Ane Østergaard. At de to dygtige kunstnere på scenen kommer herfra vores lokalområde, gør ikke begejstringen for oplevelsen mindre. Ane Østergaard, som vi kender fra Band Ane, er opvokset i Skørping og nu bosat nær Terndrup og skuespiller Kirsten Pallesen, fra Bælum har lavet den helt originale forestilling. De to kvinder har opbygget forestilling gennem de for teaterlivet vanskelige nedlukningstider. Nu er de klar til at komme ud i verden med Lydkompasset. Og lad det komme ud i hele landet. Det er så fedt!