Skip to main content

Locumskoncerter 2023

Torsdag den 2. februar 2023 kl. 18.00 – 21.30 v. Vejle Atletik Stadion i Nørreskoven

KIRA SKOV / AYO / VAEV / SERGII MELNYCHENKO

Den 2. februar bliver både det gamle atletik-stadion, det nye fodbold-stadion og selve Nørreskoven de fysiske rammer omkring årets Locumskoncerter i et stærkt møde mellem musik, kunst, natur og sport i nogle rammer, hvor man med garanti aldrig har oplevet noget tilsvarende før.

Gorilla Parkens klatrebaner i Nørreskoven kommer i sving som bagtapet for lyssætning og visuel kunst på en vandring ned gennem skoven, hvor Kira Skov vil optræde med sin trio på en træscene ved Gorilla Parkens indgang. Her serverer personale fra Bygningen varm kaffe og the og Ørnebjerg Gruppens spejdere sørger for mere varme i form af et bål.

Folmers Mikrobageri leverer lækre sandwiches, snacks og kildevand til alle gæster i specialdesignede muleposer, som man får udleveret sammen med sit armbånd ved check-in, og det lokale bryggeri Bøgedal Brew vil stå for specialøl til gæsterne når de besøger cafeteriet på Atletik Stadion, hvor der også serveres sodavand.

Vi byder på lækre elektroniske toner fra den fremadstormende kunstner AYO, som placeret udendørs midt på det gamle atletikstadion skaber sin musik bl.a. ved hjælp af elektroder, der fanger de elektriske signaler fra potteplanter og baljer med vand, som transmitteres op til gæsterne i cafeteriet. Frivillige fra VB Museum åbner samtidig dørene for gæsterne til det unikke fodboldmuseum i samme bygning, hvor man gennem klubbens over 130 årige historie har opbygget en enestående samling af genstande.

I fanzonen på det nye VB stadion bliver gæsterne mødt af bålfade med ild i og flot lyssætning, og musikalsk præsenteres man for et møde mellem den ukrainske sanger Sergii Melnychenko og den danske folkemusikgruppe Vaev. De vil spille en blanding af ukrainske folkesange og nyskabt dansk folkemusik med et elektronisk twist – folktronica.

Ved ankomsten kl. 18.00 – 18.30 inddeles gæsterne i tre grupper med hver sin fører og vandrer derefter rundt mellem de forskellige koncertsteder og møder undervejs på ruten spændende, tankevækkende og rørende momenter og installationer.
Koncerterne på de enkelte venues er kl. 19.00, 20.00 og 21.00

OBS: Der sælges KUN 300 billetter til denne enestående event.
Husk varmt tøj og godt fodtøj da meget af aftenen foregår udendørs.
Ruten er samlet set et par km. hele vejen rundt.

Billetter koster 350 kr. inkl. mad og drikke. (300 kr. for medlemmer af Engelsholm Musik & Kultur)

Om konceptet:

Locumskoncerter kombinerer musik og særlige steder i byrummet og sætter lys og lyd på vintermørket i Vejle. Musikken er dansk og stederne usædvanlige, fx en nedlagt industribygning, et stjerne-observatorium, et kunstmuseum, en mølle, en bokseklub…. Idéen er, at de usædvanlige locations (locum er latin for sted) vil tiltrække et publikum som ellers ikke nødvendigvis kommer for musikken og at musikken omvendt vil trække lokale borgere til steder i byen, de ikke kendte.

Locumskoncerter arrangeres i 2023 i et samarbejde mellem Engelsholm Musik & Kultur, Vejle Kommune, Vejle Boldklub, VB Museum, Gorilla Park Vejle, Bygningen Vejle, fotograf og lydkunstner Morten Elsborg og visuel kunstner Berit Lysdal Bærentsen.