Skip to main content

Kathrine Windfeld Big Band

Onsdag d. 8. februar 2023 kl. 19.30 i Agerumsladen

“Kathrine Windfeld is a rising star on the European jazz scene, not least for her bold writing for her adventurous big band”
Jazzwise Magazine (UK)

The Guardian (UK) beskriver Kathrine Windfelds kompositioner som en sjælden kombination af power og elegance: En farverig blanding af sofistikerede harmoniske passager, fysiske grooves og poetiske ballader i eksplosive arangementer. Kathrine Windfeld Big Bandet har turneret i bl.a. England, Tyskland og Sverige og tæller 15 af de stærkeste yngre jazzprofiler i Skandinavien.

Windfelds fire bigband-udgivelser AIRCRAFT (2015), LATENCY (2017), ORCA (2020) og DETERMINATION (2021) er blevet rost til skyerne i førende internationale medier som Downbeat (USA), Le Monde (F) og Jazzwise (UK) og har ledt til en lang række priser og legater. I 2020 vandt hun den meget prestigefyldte pris “Rising Stars Jazz Award, European Edition” som medførte en turné på 7 førende europæiske festivaler. I 2022 modtager Windfeld den ærefulde Ben Webster Pris og har også en Danish Music Award og Carl Prisen i bagagen.
Ved siden af sine egne ensembler er Windfeld en eftertragtet gæstekomponist.

Hun har samarbejdet med førende europæiske orkestre som Frankfurt Radio Big Band (DE), DR Big Band og det svenske Bohuslän Big Band. Hendes eget bigband har desuden optrådt med verdensklasse-solister som Mike Stern (US), Seamus Blake (CA) og Gilad Hekselman (US)

TROMPETER
André Bak (DK)
Rolf Thofte Løkke (DK) Magnus Oseth (NO)

TROMBONER
Göran Abelli (SE) Mikkel Aagaard (DK) Anders Larson (SE)

SAXOFONER
Jakob Lundbak (DK) Magnus Thuelund (DK) Roald Elm Larsen (DK) Ida Karlsson (SE) Aske Drasbæk (DK)

RYTMEGRUPPE
Viktor Sandström (guitar, SE)
Johannes Vaht (bass, SE)
Henrik Holst Hansen (drums, DK)
Kathrine Windfeld (piano, kompositioner DK)