Skip to main content

Locumskoncerter

Onsdag d. 23. februar kl. 18.00-22.00 | 3 locations

Locumskoncerter arrangeres i et samarbejde med Vejle Kommune og Nørup Kirke, og med økonomisk støtte fra både kommunen og fra Kulturministeriets “Puljen til 1000 nye fællesskaber”.

Locumskoncerter kombinerer musik og særlige steder i byrummet og sætter lys og lyd på vintermørket i Vejle. Musikken er dansk og stederne usædvanlige, fx en nedlagt industribygning, et stjerne-observatorium, et kunstmuseum, en mølle, en bokseklub…. Idéen er, at de usædvanlige locations (locum er latin for sted) vil tiltrække et publikum som ellers ikke nødvendigvis kommer for musikken og at musikken omvendt vil trække lokale borgere til steder i byen, de ikke kendte.

I 2022 har Vejle Kommune ønsket at brede konceptet ud til hele kommunen, og det første arrangement er minsandten blevet lagt på Engelsholm og de forskelligartede venues, skolen rummer. Arrangementet starter med fællesspisning og fællessang i vores helt nyopførte Agerumslade kl. 18 – 18.30, hvorefter den guidede tur går i gang. Gæsterne vandrer i 3 hold rundt til scenerne, som er placeret på hhv. slottet og i Nørup Kirke på den modsatte side af søen, hvortil man vandrer igennem en fakkeloplyst sti i skoven.

Årets etablerede hovednavn bliver færøske Teitur, som brød igennem den internationale lydmur i 2003 med debutalbummet “Poetry & Aeroplanes”, der førte til over 1000 koncerter over hele verden, bla. som support for John Mayer, Aimee Mann og Rufus Wainwright. Han afbrød senere samarbejdet med Universal for at gå en mere kunstnerisk vej og har gennem årene udgivet i alt 11 stærke og eksperimenterende albums, ligesom han har skrevet musik til både film og strygeorkestre. Teitur optræder solo i Riddersalen og er kendt som en helt eminent sanger og musiker.

Den spirende elektroniske kunstner og tidligere Engelsholm elev Martin Zacho alias thedailyxrcise spiller i Agerumsladen. Zacho har en baggrund i det danske jazzmiljø, hvor han har medvirket i forskellige improvisations-orkestre som guitarist, men har også tidligere været guitarist i bandet Sært Skarn. Derudover er Zacho uddannet programmør og i sin søgen efter nye musikalske græsgange, har han derfor valgt at kombinere sin jazzbaggrund med avantgardistisk, elektronisk musik. Han udgav i efteråret 2021 sin debut EP “A. Compromise”.

Laura Marie Madsen – også tidligere Engelsholm elev – spiller med sit nye soloprojekt Swell i Nørup Kirke. Hendes arbejde undersøger hjertesorger, fremmedgørelse og sensualitet gennem popsangens linse. Hun skriver på harpe, klaver og computer, mens hendes musik er forankret i en eksperimenterende tilgang til elektronisk musik, hvor hun sammenvæver kammermusik med støjede field recordings, digitalt programmede MIDI-instrumenter og R&B lignende vokallinjer. Swell er aktuel med en helt ny EP “intimacy issues”, der udkommer 18. februar på det nystartede label Rhizome.

På alle tre scener vil højskolens VJ linje sørge for helt særlige visuelle oplevelser og lyssætninger, så oplevelsen får en stærk visuel dimension.

Aftensmad inkl. drikkevarer er med i billetprisen.