Skip to main content

Mie Mørkeberg

Onsdag d. 8. juni 2022 kl. 19.30 i Riddersalen

Den unge danske billedkunstner Mie Mørkeberg arbejder med et vildtvoksende visuelt univers, der på en gang afslører et dedikeret håndværk og en sans for det figurative, men også en trang til at flå virkeligheden og det trygge i stykker. Den stemning eller tilstand der eksisterer i kunstnerens bevidsthed, har et navn. Den kaldes dystopia, og den er et vilkår for Mie Mørkebergs måde at opleve verden på – og for hendes særlige måde at udtrykke sig på.

Mie Mørkeberg vil ikke slippe denne stemning eller måske kan hun ikke? Måske er det denne særlige stemning, der ikke vil slippe sit tag? Det kan være derfor at hun har grebet og visualiseret denne følelse, for at andre også kan se og mærke den. Mie Mørkeberg søger ikke det harmoniske. Men når det alligevel kan se sådan ud, er det på grund af den uundgåelige modsætning til harmonien, der gør sig gældende i hendes kunst. For det er denne modsætning der holder billedet i live for beskueren.  I forbindelse med Trapholts genåbning den 21. april 2021 præsenteredes en ny stor soloudstilling med Mie Mørkeberg. Udstillingen fremviste helt nye værker, der inviterede ind i Mørkebergs imaginære land Kryptomania – et land som Mørkeberg skaber i sine malerier

Mie Mørkeberg (født 1980) er uddannet på det Kgl. Danske Kunstakademi 1999-2006. Hun modtog i 2015 det 3 årige arbejdslegat fra statens kunstfond. I sine værker tager Mie Mørkeberg afsæt i en særlig stemning, tilstand eller overbevisning om hvordan verden ser ud, når man gør sig sårbar for den eller åbner sig for den.