Skip to main content

Koncert: Thomas Agergaard – Nordisk Jazztrio & Nordisk Klaverkvartet

Onsdag d. 11. september 2024 kl. 19.30 i Riddersalen

Den danske saxofonist Thomas Agergaard er en af Skandinaviens mest anerkendte saxofonister, som formår at bygge bro mellem den amerikanske jazz tradition, den nordiske melankoli og den mere klassiske kompositionsmusik, og samtidig altid at spille med stor indlevelse og overskud. Denne aften medbringer han to vidt forskellige konstellationer – en jazz trio og en klaverkvartet, og der bliver en koncert med hver, hvor Thomas Agergaard er bindeledet mellem koncerterne.

 

105,00 kr.155,00 kr.

Beskrivelse

Nordisk Jazztrio blev dannet af Thomas Agergaard og Jørgen Messerschmidt i forbindelse med en succesfuld duokoncert i Sankt Nicolaj Kirke i Rønne 2023. Repertoiret var skrevet til lejligheden, og udgør nu grundstammen i ensemblets repertoire.
Den anerkendte svenske jazz trompetist Staffan Svensson er kommet til i 2024 for at udvide ensemblets klanglige palet.

Trioens musik er præget af musikernes livslange fokus på improviseret musik. Klanglige udforskninger, frie legende improvisationer er koblet med kompositioner, der bærer præg af Jørgen Messerschmidts erfaring som klassisk uddannet komponist.

Nordisk Klaverkvartet består af violinist Christian Ellegård, bratschist Mina Fred, cellist Tobias van der
Pals og pianist Rikke Sandberg. De er alle fire markante solistiske og kammermusikalske musikprofiler med
base i Danmark og Sverige. De fire musikere har kendt hinanden længe og spillet sammen på skift i forskellige ensembler, men det var først da de mødtes for at spille klaverkvartet, at alle brikker pludselig faldt på plads.

Klaverkvartetten er den perfekte kammermusikalske størrelse. Kombinationen af tre strygere og klaver balancerer godt når de spiller op mod hinanden og sammen kan de skabe en kraftfuld, nærmest orkestral klang. Men ensemblet kan også støtte og akkompagnere solistiske passager, som bliver holdt af et instrument. Her indeholder klaverkvartetten hele det solistiske omfang både hos strygerne og klaveret. Klaveret har selvfølgelig hele registret alene, og strygerne har det tilsammen, fra bas og tenor, registret i celloen, til alt og sopran hos bratschen og violinen.

 

Yderligere information

Billetter

Standardbillet, Medlemsbillet Engelsholm Musik & Kultur, UngBillet (u.30)

Event Details

Dørene åbnes kl. 19.00

Date: 11. september 2024

Start time: 19:30

End time: 21:30

Venue: Riddersalen, Engelsholm