Skip to main content

Koncert: Nils Økland & Sigbjørn Apeland

Onsdag d. 28. august 2024 kl. 19.30 i Nørup Kirke

Den norske violinist Nils Økland og trædeorganisten Sigbjørn Apeland har samarbejdet i 30 år, hvor de i høj grad har udforsket mødet mellem norsk traditionel musik og improvisation. Musikken kommer hovedsaligt fra eller er relateret til regionen i Vestnorge kendt som Haugalandet, som omfatter Nord-Rogaland og Sunnhordland. Den overordnede stemning er melankolsk og reflekterende, da melodierne for det meste er hentet fra den seriøse folkesangtradition frem for regionens dansemusik.

 

 

Beskrivelse

Koncerten arrangeres i et samarbejde mellem TRIO (tidl. Jazz i Trekanten), Engelsholm Musik & Kultur og Menighedsrådet for Randbøl-Nørup Sogne.

 

Nils Økland er internationalt kendt for sin innovative, langsommelige spillestil. Han har udgivet soloalbum på ECM og Rune Grammofon til fantastiske anmeldelser. Økland har spillet med flere store orkestre, skrevet musik til London Sinfonietta, film, ballet og teater og spillet på plader med Christian Wallumrød, Arve Henriksen, Åsne Valland Nordli og Bjørnar Andresen. Både som performer og komponist har han bygget bro mellem folkemusik, kunstmusik og improvisationsmusik.

Sigbjørn Apeland er en musiker og videnskabsmand, kendt fra flere indspilninger og for sit arbejde i grænselandet mellem folkemusik, kirkemusik og improvisationsmusik. Han er uddannet i udøvende kirkemusik ved Rogaland Musikkonservatorium (1988) og etnomusikologi fra Universitetet i Bergen (1998), inden han som fellow ved Griegakademiet afsluttede sin Dr. art. med specialet ”Musikscenen i den norske kirke som diskursiv praksis”, 2005.

 

Lineup:

Nils Økland – violin
Sigbjørn Apeland – trædeorgel

OBS: Da TRIO står for billetsalget og får billetindtægterne kan vi desværre ikke tilbyde medlemsrabat til denne koncert.

 

 

 

 

Yderligere information

Billetter

Standardbillet, Medlemsbillet Engelsholm Musik & Kultur, UngBillet (u.30)

Event Details

Dørene åbnes kl. 19.00

Date: 28. august 2024

Start time: 19:30

End time: 21:00

Venue: Nørup Kirke