Beskrivelse
Til dette foredrag inviteres I ind i en barsk fortælling om ære, skam, ensomhed og konsekvenser ved at vælge et anderledes liv end det, der forventes af en. Nadia Mansour vil fortælle om, hvordan hun har kæmpet for at skabe sig et liv, hvor hun kan være den, hun er, og hvilken pris det har for hende. Hun læser op fra gamle dagbøger, som hun har gemt for sine forældre som barn og ung, og deler bidder af episoder før og efter, at hun flyttede væk fra Vollsmose i 2002.
“Jeg var – mig bekendt – den første minoritetskvinde, der flyttede hjemmefra og ud af bydelen, udelukkende fordi jeg valgte at være selvstændig. Jeg har tit fået at vide, at jeg er en skam for familien og det muslimske miljø, og siden 2002 har min familie skiftevis smidt mig ud og taget imod mig, når jeg kom på besøg.”
Det har hårde konsekvenser, når unge vælger at gå fuldstændig anderledes veje end dem, der forventes – uanset hvilken kultur man kommer fra. Her bliver det vigtigt, at man har et stærkt netværk med mennesker, der tror på en og støtter en.
Nadia Mansour har en PDH i “multikulturel litteratur i danskfaget” og underviser på læreruddannelsen på VIA, Aarhus. Hun driver desuden virksomheden CultureWays.