Skip to main content

Koncert: kingtommi

Onsdag d. 13. november 2024 kl. 19.30 i Riddersalen

kingtommi har netop udgivet sin anden, efterspurgte EP “Haven”, hvor han slås med indre dæmoner og kæmper for at lade kærligheden gro på ny. Nu annoncerer han sin første Danmarksturné, hvor han sammen med publikum
skal udforske “Haven”.

 

 

105,00 kr.155,00 kr.

Beskrivelse

For få steder opfordrer mere til udforskning og undersøgelse end en have! Der er altid noget at se på, løfte på, snuse til og tage sig til i en have. Haven er et sted, man kan gå ind i og lære noget om livet, verden og os selv – eller som kingtommi selv siger:
“Jeg prøver hele tiden at finde ud af, hvad ‘Haven’ er for mig – hvad finder man i den, og hvad er dens samlede metaforiske betydning for mig? Måske er det mit liv, hvori man kan gå rundt og finde forskellige ting, der er til stede?”

Dansk-Newzealandske Thomas Mulcahy solodebuterede i slutningen af 2022 med ’helt ind til knoglerne’, der fusionerer kongeblå hiphop og eksplosiv improvisationsmusik. EP’en er fandenivoldsk, uforudsigelig og emmer af følsom ungdomskuller, hvilket høstede roser fra Politiken, P6 Beat og Soundvenue, der kvitterede med 5 stjerner og skrev: “’helt ind til knoglerne’ står tilbage som en kroningsceremoni for en selvsikker tudeprins med et indlysende talent.”

På en scene forlanger kingtommi både mosh pits og stilhed. Det er intenst, stærkt og rørende, og kingtommi spiller med fuldt band bestående af saxofon, guitar, bass og trommer. ”… der er i det hele taget god grund til at sætte forventningerne højt til
kingtommi. Ham kommer vi til at høre mere til!”, skrev GAFFAs Ole Rosenstand Svidt. Så drag med på kingtommi færd gennem Haven og køb en billet til Merlins DK Questy.

Haven er også et kongerige, som skal erobres, skal besiddes og overvindes – gamle forhold skal slås ned som ukrudt,og nye planter skal sås og nydes. Der skal løftes og kæmpes og drages på eventyr – og her lærer man en hel del om sig selv. Togtet
indledes på sangen ’Merlins’, og i titelnummeret ’Haven’ blomstrer nye forhold op og møder den barske virkelighed. Trods status som rigets betvinger er kongen sårbar i sin have og har ikke svarene på alle spørgsmål; det er tydeligt på sange som ’Hvordan Jeg Har Det’ og ’I Natten’; Han har muligvis ikke engang redskaberne til at italesætte de mange indtryk og følelser, hvilket skaber nye irritationer og grunde til at synge højt. Følelser kammer også, og der gøres store og små tanker om døden og forliste venskaber og relationer på fokus singlen ’Uden At Tabe’. Der er meget på spil i kingtommis have – hvor lys og mørke sameksisterer i alle afkroge og lysninger, danner det fuldebillede af ’Haven’ som samlet EP, en verden til evig undersøgelse. kingtommi er original musiker og lyrisk billedkunstner– og har på denne EP åbnet sin vision op ved at invitere indenfor og få bidrag fra storeflere musikalske talenter.

”Haven er skabt i en meget kollaborativ proces. Jeg har ønsket at invitere så mange med som muligt, som forstår, hvor jeg vil hen, og hvad jeg laver. Jeg har ønsket, at de har bidraget med deres musikalitet og personlighed og lagt det ind i projektet i størst muligt omfang”. Emil Emborg, Gustav Hedemann, Milo Duckert Aurvig, Markus ‘Munck’ Svendsen er nogle af de talenter, som er inviteret ind, som hørbart giver ’Haven’ stor originalitet og musikalsk pondus.

Yderligere information

Billetter

Standardbillet, Medlemsbillet Engelsholm Musik & Kultur, UngBillet (u.30)

Event Details

Dørene åbnes kl. 19.00

Date: 13. november 2024

Start time: 19:30

End time: 21:00

Venue: Riddersalen


Du kunne også være interesseret i…