Skip to main content

AFLYST: DUEN (Det Danske Ungdomsensemble)

Onsdag d. 19. januar 2022 kl. 19.30 i Agerumsladen

AFLYST: Vi er desværre nødt til at aflyse koncerten med DUEN, da de nuværende smittetal er alt for høje til at det er forsvarligt at gennemføre en koncert med så mange musikere og publikummer i samme rum. Vi håber at kunne lave en erstatningskoncert i løbet af 2022.

Det Danske Ungdomsensemble (DUEN) gæster Agerumsladen med en fejende flot klassisk koncert med Albert Schönbergs “Verklärte Nacht” som det primære musikstykke.

DUENs grundkerne består af op til 25 af landets bedste unge strygere i alderen 17-27 år. Musikerne kvalificerer sig til en plads i ensemblet ved en optagelsesprøve. Igennem tiden har flere hundrede musikere været igennem ensemblet, og mange spiller i dag som professionelle musikere.

”Vi føler os hjemme i hele landet, men ingen steder mere end på Engelsholm” udtaler orkestrets leder og dirigent Morten Ryelund, der lover et brag af en koncert på det gamle slot. ”For os er det helt naturligt at støtte op om dette fantastiske orkester og projekt” udtaler Jakob Bonderup, forstander på Engelsholm. ”Hos os er musikalsk inspiration ikke begrænset af genre-skel og modeluner. DUEN er et ungt, ambitiøst og udadvendt strygerensemble, der er glimrende ambassadører for den klassiske kompositionsmusik, og det vil vi gerne give vores elever og gæster mulighed for at opleve på nærmeste hold”.

Kunstnerisk leder og dirigent
Morten Ryelund er DUENs kunstneriske leder og faste dirigent. Siden DR Ungdomsensemblets oprettelse i 2004 har han været drivkraften bag ensemblet og har siden fortsat sit arbejde med DUEN.

Morten Ryelund (f. 1970) fik sin professionelle dirigentdebut med Sønderjyllands Symfoniorkester i 1996. Siden har han arbejdet med talrige orkestre og ensembler som f.eks.: Sjællands Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester, DR Underholdningsorkestret, Malmö Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester, Stockholm Sinfonietta, Bergen Kammerorkester, Pskov Symphony Orchestra (Rusland), Athelas Sinfonietta, DR Radiokoret, Det Kgl. Operakor og Copenhagen Chamber Orchestra.
Desuden har han lang og omfattende erfaring i arbejde med unge musikere og har igennem hele sin karriere været initiativtager til en række ensembler og orkestre.

Morten Ryelund er uddannet dirigent hos Alexander Polischuk ved konservatoriet i Skt. Petersborg 1997-2001. Han er desuden violinist-uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium (diplomeksamen 1995).
Allerede som 24-årig indspillede Morten Ryelund sin første CD (Grieg og Carl Nielsen med Københavns Yngre Strygere).
Siden er det blevet til en stribe forskellige indspilningsprojekter. Blandt de vigtigste kan nævnes: Anders Nordentofts “On this planet” med Athelas Sinfonietta og Beethovens 1. og 3. symfoni med Copenhagen Chamber Orchestra.

https://www.facebook.com/Detdanskeungdomsensemble/videos/212822000808472/