Skip to main content

Klassisk koncert med DUEN – solist Henrik Goldschmidt

Torsdag d. 11. august 2022 kl. 19.30 i Agerumsladen

Det Danske Ungdomsensemble (DUEN) gæster Agerumsladen med Bachs mesterværker og sommerlig engelsk strygermusik.

Ved denne koncert vil man kunne opleve en vekselvirkning mellem Bachs energisk swingende og arkitektonisk mageløse koncerter og så den varme klang af engelsk strygermusik. De engelske komponister har en helt særlig flair for at skabe en lys, afbalanceret og elegant strygerklang – ofte med en malende naturstemning, der kan lede tankerne hen på musikken fra engelske tv-serier og film.

Som solist medvirker ingen ringere end Henrik Goldschmidt, som med sit virtuose og sprudlende obospil og sin karismatiske udstråling er én af vores mest populære instrumentalister.

Dirigent Morten Ryelund vil som altid præsentere musikken og guide publikum igennem programmet.

Koncerten vil byde på følgende hovedværker:

Johann Sebastian Bach (1685-1750): Koncert for obo, violin og strygere i C-mol, BWV 1060
J. S. Bach: Brandenburgkoncert nr. 3 i G-dur, BWV 1048
Edward Elgar (1857-1934): Serenade for strygere op. 20
Frederik Delius (1862-1934): Two Aquarelles
Herudover musik af bl.a. Purcell og Warlock

DUENs grundkerne består af op til 25 af landets bedste unge strygere i alderen 17-27 år. Musikerne kvalificerer sig til en plads i ensemblet ved en optagelsesprøve. Igennem tiden har flere hundrede musikere været igennem ensemblet, og mange spiller i dag som professionelle musikere.

”Vi føler os hjemme i hele landet, men ingen steder mere end på Engelsholm” udtaler orkestrets leder og dirigent Morten Ryelund, der lover et brag af en koncert på det gamle slot. ”For os er det helt naturligt at støtte op om dette fantastiske orkester og projekt” udtaler Jakob Bonderup, forstander på Engelsholm. ”Hos os er musikalsk inspiration ikke begrænset af genre-skel og modeluner. DUEN er et ungt, ambitiøst og udadvendt strygerensemble, der er glimrende ambassadører for den klassiske kompositionsmusik, og det vil vi gerne give vores elever og gæster mulighed for at opleve på nærmeste hold”.

Kunstnerisk leder og dirigent
Morten Ryelund er DUENs kunstneriske leder og faste dirigent. Siden DR Ungdomsensemblets oprettelse i 2004 har han været drivkraften bag ensemblet og har siden fortsat sit arbejde med DUEN.

Morten Ryelund (f. 1970) fik sin professionelle dirigentdebut med Sønderjyllands Symfoniorkester i 1996. Siden har han arbejdet med talrige orkestre og ensembler som f.eks.: Sjællands Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester, DR Underholdningsorkestret, Malmö Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester, Stockholm Sinfonietta, Bergen Kammerorkester, Pskov Symphony Orchestra (Rusland), Athelas Sinfonietta, DR Radiokoret, Det Kgl. Operakor og Copenhagen Chamber Orchestra.
Desuden har han lang og omfattende erfaring i arbejde med unge musikere og har igennem hele sin karriere været initiativtager til en række ensembler og orkestre.