Skip to main content

Birgit Bjerre – billedkunstner

Onsdag den 5. oktober 2022 kl. 19.30 i Riddersalen

Birgit Bjerre er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og arbejder med henholdsvis, tegning, maleri, skulpturelle kasser, tekster og performances og er samtidig en del af det professionelle kunstnerdrevne udstillingsfællesskab og værksted KH7 Århus. Hun er desuden forperson for Billedkunstrådet i Århus kommune 2022-2026.

”Birgit Bjerre er en rutineret tegner og maler med et personligt udtryk, hvor naturens fænomener, nære som fjerne, fortolkes i på én gang komplekse og enkle billeder. Således betragter vi i ét og samme værk former, der minder om encellede organismer, der bevæger sig i mystiske systemer; et hektisk bistade i en træstub; eller en storby set fra fugleperspektiv. Med en serie af afstøbninger i bivoks, der stadig er under udarbejdelse, griber Birgit Bjerre det konceptuelle og materielle, og overlader de afsluttende stadier af værkernes tilblivelse til bierne. Dermed viser hun, at hun ikke blot er maler og tegner, men også en konceptuelt funderet samtidskunstner. Birgit Bjerres værker er æstetiske og dynamiske. De har historie, mening og kant.” (Galleri Pi)

Udstillinger 2022-2023:
”Kære Fjende, Lieber Feind” Bunkermuseum Thy, Maj støttet af bla. Kulturudviklingspuljen i Århus og Færch fonden.

Udstillinger 2021:
”Beyond” – jubilæumsudstilling. Charlotte Fogh Gallery.
”Unearth” – oktober, soloudstilling Galleri Pi, Borgergade, Kbh.

Udstillinger 2020:
Strange Times, Covid19 udstilling inviteret af. https://strangetime.art in collaboration with the National Center “Ukrainian House”.
Charlotte Fogh Gallery: Burnt Umbrella and other stories gruppeudstilling, juni- august. Art Herning: Udstiller med Galleri Pi.