Skip to main content

Christian Hjelm

Torsdag 13. oktober 2022 kl. 19.30 i Riddersalen

Christian Hjelm tager i efteråret 2022 på tour rundt i landet med sit band og et nyt album i bagagen. Hjelm er kendt for at have en af de mest unikke stemmer på den danske (og udenlandske) musikscene igennem de sidste 20 år; først i front for indie-bandet Figurines dernæst som soloartist på dansk og det har blandt andet resulteret i Steppeulv som ‘Årets Vokalist’ og debuten “Før Vi Vlev Lette” blev af Gaffa kåret som årets album.

Hjelm er en svær artist at sætte i bås, det beviser han gang på gang, fra Figurines, til melodismed på dansk, over i alternativ folk med Lucky Moon og senest som en del af musikkollektivet ‘Nymalet’ med andre musikere som; Katinka og Johan Olsen.

Nu er Hjelm klar til, at udgive ny musik på dansk og spille live, bakket op af et super sammenspillet band som giver Hjelms skæve og poetiske sange sprudlende og nærmest rørende karakter.

Om de forstående koncerter udtaler Christian Hjelm: 
”Det er skræmmende at spille live og samtidig fantastisk – kombinationen af de to følelsesmæssige modpoler skaber en følelse af eufori og afmagt og i det spændingsfelt har jeg det overraskende godt. Jeg ser frem til at spille sprit-nyt, såvel som ældre materiale rundt omkring i det ganske land med mit band.”

I 2012 debuterede Christian Hjelm som solist med det anmelderroste album ’Før vi blev lette’, der bl.a. udløste en Steppeulv-pris som Årets Vokalist i 2013 og et hav af optrædener landet over – både med band og solo. Albummet blev kåret til Årets bedste danske album (2012) ifølge Gaffas redaktion.
I 2014 var Hjelm klar med sit andet album ’Vaskeægte’, der høstede både stjerner og roser hos anmelderne. 
Efter en kort afstikker tilbage på engelsk med sideprojektet Lucky Moon, var Christian Hjelm klar med sit tredje album ’Uskolet magi’ i april 2018. ”Christian Hjelm har fået både eufori, fantasi og sommerfuglene i maven med i studiet og ned i rillen” skrev Politikens anmelder Kim Skotte og gav albummet fem hjerter.