Skip to main content

Zenobia – julekoncert

Tirsdag d. 5. december 2023 kl. 19.30 i Agerumsladen.

Zenobia er veletablerede fortolkere af den danske sang-, salme- og visetradition. De tre kvinder har spillet hundredvis af koncerter siden 2007. Trioens koncerter er musikalske oplevelser, bundet sammen af fortællinger om sangene, refleksioner om at leve et liv i nutiden med et soundtrack af gamle ord og toner, og om balancen mellem fornyelse og bevarelse.

Alle tre musikere kommer fra lokalområdet og har den danske sangskat med hjemmefra. De har fra starten suppleret hinandens musikalske særkender fornemt, og har siden trioens start skabt en fælles tilgang til musikken og teksterne og dermed skabt Zenobias særlige tone.

Trioen har samlet solgt over 10.000 eksemplarer af deres fire CD’er. De tre første udgivelser rummer sange fra den danske fællessangstradition – både fra højskolesangbogen og salmebogen – samt enkelte traditionelle folkemusiknumre.
Men på alle CD’erne har der også været enkelte nye sange.

Zenobia har været nomineret til 2 Danish Music Awards; for debutalbummet ‘Midnat’ i 2008 og til årets traditionspris i 2013.

FRA ANMELDELSERNE AF ”BLOT EN ILD” (2017)

Enkelt, smukt, begavet” 5 af 6 stjerner – Fyens Stiftstidende

“…det er et flammehav af at enestående tekster og melodier, som trioen kan være mere end tilfredse med, og den ild brænder ikke ud foreløbigt…” – Rootszone.dk