Skip to main content

Vaev

Onsdag d. 5. juli 2023 kl. 19.30 i Riddersalen

Hvad sker der, når man sætter strøm på Dalarhästen? ’Vaev’ er et enestående mix af den traditionelle folkemusik og den nyeste elektroniske musik, dertil kan lægges elementer fra den frie jazz og techno.

Rigsspillemanden Poul Lendal lægger den traditionelle og nyskrevne musik i David Mondrups trygge elektroniske favn, og vupti: Ny musik opstår – samtidig med at tilhørerne får den fineste fornemmelse af, hvad folkemusik er for en størrelse.
Vaev udgav i 2020 sit debutalbum, hvilket kan høres her:

Poul Lendal blev udnævnt til dansk rigsspillemand i 2014. Han har turneret med ’Lang Linken’ og ’Harpens Kraft’ over store dele af verden gennem snart 50 år. Han har undervist på musikkonservatoriet i Odense, hvor han var med til at starte landets første konservatorieuddannelse i folkemusik. Han spiller ved siden af ’Vaev’ i duo med Carl Erik Lundgaard.
Instrumenter: Violin, jødeharpe, rummelpot, seljefløjte, skeer m.v.

David Mondrup er lærer i elektronisk musik på Engelsholm Højskole. Han har desuden spillet med ’Mallebrok’. David er uddannet rytmisk musiker fra konservatoriet i Århus, hvor han nu selv underviser, og han er en af pionererne i landet, når det kommer til at kombinere de elektroniske værktøjer med traditionel folkemusik. Instrumenter: Laptop, indisk orgel, harmonika, melodica, flygel m.v.