Skip to main content

Herning Kirkes Drengekor

Onsdag d. 25. maj 2022 kl. 19.30 i Agerumsladen

Herning Kirkes Drengekor er et af Danmarks ældste kor og kun ét ud af to professionelle kor i Skandinavien. Korets historie går helt tilbage til 1949, hvor det blev grundlagt af den fremsynede organist Cort Cortsen, som havde en vision om at skabe et kor af høj kvalitet, der kunne understøtte menighedens sang til gudstjenester efter forbillede af den engelske kortradition.

I 1984 blev Mads Bille tilknyttet som dirigent, og med ham voksede ambitionerne om at blive et verdenskor, der kan være med til at udbrede kormusik i hele verden. Han grundlagde i 1999 Herning Sangskole, der senere bliver til Den Jyske Sangskole. Her får sangerne en professionel musikalsk uddannelse og udvikler deres individuelle færdigheder.

Udover fokus på korsangernes udvikling var der et ønske om at forny de kirkelige musiktraditioner, og koret begyndte derfor i 00’erne at skabe ny musik til højtiderne. De første turnéer i Danmark og udlandet tog for alvor fart i 00’erne, og koret har optrådt over det meste af verden. I 2020 overtog engelskfødte Charlotte Rowan dirigentstaven.