Skip to main content

Koncert: Herning Kirkes Drengekor

Onsdag d. 18. september 2024 kl. 19.30 i Agerumsladen

Herning Kirkes Drengekor er en del af en lang drengekorshistorie i Danmark. Drengekoret har, siden koret blev stiftet i 1949, gennem sang ved gudstjenester i Herning Kirke og en omfattende koncertvirksomhed i Danmark og udlandet opbygget et stærkt ry både nationalt og internationalt. Koret ledes i dag af Herning Kirkes kantor, Severin Korsgaard.

105,00 kr.155,00 kr.

Beskrivelse

Herning Kirkes Drengekor er et af Danmarks ældste kor. Koret blev grundlagt i 1949 af den fremsynede organist Cort Cortsen, som havde en vision om at skabe et kor af høj kvalitet, der kunne understøtte menighedens sang til gudstjenester efter forbillede af den engelske kortradition. Da Cort Cortsen gik på pension i 1976, videreførte Hans Chr. Magaard arbejdet i samme ånd, og i 1984 blev stafetten givet videre til Mads Bille.

Med ham voksede ambitionerne om at blive et kor, der kan være med til at udbrede kormusik i hele verden. Han grundlagde i 1999 Herning Sangskole, der senere bliver til Den Jyske Sangskole. Her får sangerne en professionel musikalsk uddannelse og udvikler deres individuelle færdigheder.

Drengekorets repertoire spænder over flere hundrede års musik. Igennem mange år har korets dirigenter bestilt musik til Herning Kirkes Drengekor både fra etablerede og fra helt unge komponister. Flere af værkerne er skrevet til højmessen i Herning Kirke, som et bidrag til at undersøge og demonstrere kirkekorets rolle i en Luthers højmesse.

Drengekorets repertoire ved en koncert tilrettelægges, så det giver mening ved den enkelte begivenhed, uanset om det er en mindre kirke, en domkirke eller en koncertsal i Danmark eller udlandet.

Herning Kirkes Drengekor arbejder regelmæssigt sammen med landsdelsorkestrene, og har i de senere år arbejdet sammen med Copenhagen Phil, Aarhus Symfoniorkester og flere landsdelsensembler, i særdeleshed Ensemble MidtVest.

Herning Kirkes Drengekor har optrådt sammen med St. John’s College Choir fra Cambridge. Desuden har koret gennem årene arbejdet sammen med Spot Festivalen, sunget ved det nationale Melodi Grand Prix, ved musikfestivaler i Danmark og udlandet og ved nationale fejringer som for eksempel Folketingets markering af 500-året for Reformationen i Danmark.

Herning Kirkes Drengekor optræder ved store og små kirker og koncertsteder overalt i Danmark.

Koret har sunget i alle landets domkirker og optræder jævnligt på internationale turnéer i Europa, USA og Australien med koncerter i bl.a. Operahuset i Sidney, Notre Dame i Paris, Sct. Pauls Cathedral, London, Carnegie Hall, New York, Skt. Stephans Dom i Wien og Washington National Cathedral.

Yderligere information

Billetter

Standardbillet, Medlemsbillet Engelsholm Musik & Kultur, UngBillet (u.30)

Event Details

Dørene åbnes kl. 19.00

Date: 18. september 2024

Start time: 19:30

End time: 21:00

Venue: Agerumsladen, Engelsholm


Du kunne også være interesseret i…