Skip to main content

Koncert: DUEN – Sommer, sol og strygeorkester

Onsdag d. 7. august 2024 kl. 19.30 i Agerumsladen

DUEN – Det danske Ungdomsensemble spiller sommerkoncert på Engelsholm Højskole. På programmet er medrivende musik for strygeorkester af bl.a. Bartok, Janacek, Nielsen og Grieg. Musik præget af folketone – fra Rumænien til de norske fjelde.
Koncerten varer 75 min. inkl. pause.

105,00 kr.155,00 kr.

Beskrivelse

DUEN – Det danske Ungdomsensemble har eksisteret siden 2012. Det blev dannet af repræsentanter for forskellige dele af dansk musikliv for at videreføre arbejdet med unge strygere fra DRUEN, som DR af økonomiske grunde valgte at nedlægge i 2011. Siden da har DUENs finansiering været sammensat af støtte fra Statens Kunstfond og en række private fonde, samt en støt stigende egenindtægt. I hele perioden har Morten Ryelund stået i spidsen som kunstnerisk leder og dirigent.

DUEN består af unge talentfulde musikere i alderen 17-27 år, som bliver udvalgt ved auditions, hvor de kan vinde en plads i ensemblet to år ad gangen. Dette sikrer en stadig fornyelse og giver så mange som muligt adgang til deltagelse.

DUEN er kendt for en særlig spillestil og pædagogik, som Morten Ryelund har udviklet gennem mere end 30 års kontinuerligt arbejde med strygerspil.

Genremæssigt spænder DUEN bredt – fra barok, klassik og romantiske strygerserenader til helt nykomponeret musik. Inden for de seneste år har DUEN således uropført værker af bl.a. Anders Koppel, Signe Lykke og Peteris Vasks. DR P2 transmitterer jævnligt DUENs koncerter, og ensemblet har medvirket i tre tv-udsendelser, hvor musik fra det 20. århundredes blev sat ind i en historisk kontekst.

DUEN samarbejder ofte med nogle af landets mest fremtrædende klassiske solister såsom Andreas Brantelid, Bjarke Mogensen, Janne Thomsen og Michala Petri og har optrådt sammen med internationale stjerner som Håkan Hardenberger og Viktoria Mullova.

DUEN har også markeret sig på rytmiske platforme og inspireret nye publikummer til at lytte til klassisk musik ved bl.a. at optræde på Roskilde Festival, STRØM festival og Distortion og ved at samarbejde med kunstnere såsom Benjamin Koppel og DJ Noize.

Siden 2012 har DUEN repræsenteret Danmark i European Federation of National Youth Orchestras (EFNYO). Medlemskabet giver ensemblet mulighed for at danne værdifulde netværk på europæisk plan. Siden 2019 har DUEN været en del af EFNYOs MusXchange-program, som muliggør udveksling af musikere mellem de forskellige nationale europæiske ungdomsorkestre. DUEN har i løbet af sin eksistens været på turné både i Kina, Ukraine, Rusland, Rumænien og senest i Tyskland.

Yderligere information

Billetter

Standardbillet, Medlemsbillet Engelsholm Musik & Kultur, UngBillet (u.30)

Event Details

Dørene åbnes kl. 19.00

Date: 7. august 2024

Start time: 19:30

End time: 21:00

Venue: Agerumsladen, Engelsholm


Du kunne også være interesseret i…