Skip to main content

Dicte

Onsdag d. 11. oktober 2023 kl. 19.30 i Riddersalen

Dicte i duo med guitaristen Mads Reinhold.

Skulle man kategorisere Dictes musik, så kunne en kvalificeret tilnærmelse i nogle tracks være whisky-blues. Typisk er det en genre kendt for sammenbidte mænd – trætte af dage med nikotingule negle og ar på sjælen. Den forbitrede mand er selvfølgelig ikke omdrejningspunktet i Dictes bluesede skæringer: Det er hjertesorgerne, kærligheden og ungdommen som på den ultimative curlingforældre-bluessang. Jazzmasteren fodres med rigelig beskidt distortion under koncerten. Dictes rå stemme fortsætter med at forbløffe både med god basset klang og kølighed i sin besigtigelse af de høje oktaver. Det er aldrig forceret, men tilbagelænet og organisk 

I starten af 2021 kom der en ny udgivelse fra sangerinden. Vel nok Dictes bedste album til dato. Sangene på det nye album ’All Good as it Is’ lyder legende og lette som sommerfugle. Men under den lækre overflade åbenbarer alvoren sig hurtigt. For det handler om livet det her. Livet med alle sine tilfældigheder. Livet der leves for fuld fart men ind i mellem bremses af stopklodser. Livet med alle de meninger, der præges af alle ens erfaringer og åbenbaringer. Livet man prøver at finde en mening med men ofte bare må tage som det er. Og nyde det. 

Koncerterne bliver på en gang intime, nærværende, funky og storladne, og Dictes store stemme er som skabt til denne form for koncerter.