Skip to main content

pære banal

Onsdag d. 5. juni 2024 kl. 19.30 i Riddersalen Dansksproget post-punk på tysk?! Ingen spurgte. pære banal svarede: ‘Wir Schaffen das!‘
 

pære banal er en dansk post-punk trio baseret i København bestående af Jeppe Salling (bas og vokal), Jacob Baltser (trommer) og Timothy Martin (guitar).

Med et glimt i øjet spiller pære banal legesyg og minimalistisk post-punk, der fanger øret på det forkerte ben. Med et stramt sammenspil og (u)prætentiøse danske tekster om at være ung og privilegeret i en kaotisk verden, hviler pære banal aldrig det samme sted mange sekunder ad gangen, før de er videre til det næste riff, break eller temposkift. Med deres uniformerede live-koncerter og et album under vingerne, formår pære banal gang på gang at sparke gedigent røv og efterlader deres lyttere i en forvirret eufori.

Bandet har fået opmærksomhed med deres debutalbum “Wir Schaffen Das!”, der blev udgivet i oktober 2023 på pladeselskabet Brise Bånd. Albummet indeholder blandt andet singlerne “Op På Cyklen!” og “Halvt Liv” og har modtaget airplay på P6 Beat​​.

Pære Banal er også kendt for deres intense liveoptrædener, der inkluderer uventede breaks og abrupte temposkift, hvilket efterlader publikum i en tilstand af forvirret eufori​.