Skip to main content

Marius Ziska

Onsdag d. 20. september 2023 kl. 19.30 i Agerumsladen

Det færøske band Marius Ziska har med deres nordiske lyd markeret sig som et af de mest interessante navne på den færøske musikscene. I medierne er de bl.a. blevet sammenlignet med Ásgeir og Bon Iver, og bandet har opnået international anerkendelse i løbet af de seneste år – senest har de spillet The Great Escape Festival i England i 2022 og SPOT Festival 2023. Numrene “Going Home’ og “Nærveran” er desuden blevet brugt af Anders Agger i hans udsendelser, hvor Ziska også medvirkede i det færøske afsnit af “Anne og Anders i Norden”.

Bandet har turneret flittigt i Danmark, hvilket har skabt en stor dansk fanbase. Senest spillede de en udsolgt koncert på Hotel Cecil i København i maj.

Gruppen udgav deres femte album RÚM den 10. marts 2023 – et album der tager Marius Ziskas elektroniske popmusik og færøske melankoli til et nyt niveau. RÚM er nemlig udarbejdet i samarbejde med den verdenskendte musiker Rob Moose (Bon Iver, Phoebe Bridgers, Paul Simon, Taylor Swift, Alabama Shakes), som har komponeret og spillet strygerarrangementer på flere af sangene.